Gå til hovedindhold

Trivsels- og APV måling 2018

Se resultaterne fra 2018.

14. jun. 2021
  • Læs op

Indhold

    Tværgående  indsatser

    Der er besluttet følgende tværgående indsatser som opfølgning på Trivsels- og APV måling 2018:

    • Fortsat fokus på "Den robuste arbejdsplads" og krav i arbejdet, herunder kan og skal opgaver, kompetencer og familie/arbejdsliv.
    • Styrket ledelse med udgangspunkt i Ledelseskommissionens anbefalinger og de dialoger, der har været rundt omkring i organisationen herunder myndighedsledelse, tværgående ledelse og arbejdsmiljøledelse.
    • Forbedret ledelsesinformation om krænkende hændelser og arbejdsskader med henblik på forebyggelse

    Værktøjer og oplæg

    Pjece om dialogværktøjet 'trivselskompasset' som værktøj her

    Der har været afholdt møde for ledere, arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter d. 20. april 2018 som opfølgning på resultaterne. Du kan finde oplæg fra mødet ved links:

    Oplæg fra Interresearch om målingens resultater her

    Oplæg fra HR om opfølgningen målingen her

    Du kan finde slides fra informationsmøde om Trivsels- og APV måling 2018 d. 9. februar 2018 her

    Trivsels- og APV-målingen

    Trivsels- og APV-målingen 2018 findes her

    Fokus på Social Kapital

    Ligesom med målingen i 2015, så har målingen i 2018 et særligt fokus på Social Kapital. Der er tre dimensioner af social kapital - samlende, brobyggende og forbindende social kapital. De beskriver dynamikkerne i forskellige relationer på arbejdspladsen. Den samlende sociale kapital siger noget om de relationer, der knytter medlemmer af en arbejdsgruppe internt. Den brobyggende sociale kapital handler om relationer mellem arbejdsgruppe internt og eksternt. Den forbindende sociale kapital taler om relationer mellem ledelse og medarbejdere. Hvis du vil vide mere om social kapital så kan du læse mere her

    Dialogbaseret opfølgning

    I bevægelsen fra måling til mere trivsel, skal der være en grundig dialog på de enkelte arbejdspladser med udgangspunkt i målingens resultater. Derfor følges målingen op med "Trivselskompasset" som er et dialogbaseret værktøj, der grundlæggende beror på principperne om, at løsninger og problemstillinger tager sit udgangspunkt i den enkeltes eget perspektiv/ståsted. Med udgangspunkt i Trivsels- og APV målingens resultater, skal trivselskompasset bruges som værktøj til at gennemføre dialogbaseret opfølgninger ude på de enkelte arbejdspladser. Resultatet af dialogen udmønter en handleplan, der skrives ind i Defgo. 

    For at understøtte og målrette dialogmøderne indbydes ledere, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter til et forberedelsesmøde. Med udgangspunkt i resultatet af Trivsels- og APV målingen i Albertslund Kommune og en efterfølgende indsats for at få nuanceret resultaterne, har HR fokus på at klæde deltagerne på til indsatsen med at styrke den sociale kapital på den enkelte arbejdsplads.

    Sidst opdateret: 30. september 2021