Gå til hovedindhold

Fastholdelsesplan/Handleplan

Læs mere om betingelser og forhold i forbindelse med fastholdelsesplaner.

26. aug. 2021

Indhold

    I henhold til sygedagpengeloven kan en sygemeldt medarbejder anmode om at få udarbejdet en fastholdelsesplan, hvis medarbejderen ikke forventes at vende tilbage til arbejdet inden otte uger efter første sygedag. Planen udarbejdes af lederen og medarbejderen i fællesskab. Lederen kan afslå at der udarbejdes en fastholdelsesplan, hvis det ikke vurderes relevant. Lederne bedes drøfte sagen med en personalekonsulent fra Økonomi og Stab, hvis han/hun ikke ønsker, at der udarbejdes en fastholdelsesplan.

    Formålet med en fastholdelsesplan er at få medarbejderen hurtigst muligt tilbage i arbejde – helt eller delvist, så han eller hun ikke mister tilknytningen til kollegaer, arbejdsopgaver og i sidste ende måske mister kontakten med arbejdsmarkedet. Samtidig giver en fastholdelsesplan medarbejder og leder mulighed for at afstemme forventninger om tilbagevenden til arbejdet.

    Fastholdelsesplanen kan laves samtidig med afholdelse af en sygefraværssamtale. Tit vil det være en fordel, hvis der på forhånd er indhentet en mulighedserklæring fra lægen

    Fastholdelsesplanen kan for eksempel indeholde aftaler om følgende:

    • plan om gradvis tilbagevenden til arbejdet
    • ændrede arbejdsopgaver i en periode
    • brug af nogle af de tilbud, som jobcentret har

    Bopælskommunens fastholdelseskonsulenter kan hjælpe med redskaber til fastholdelse og udarbejdelse af fastholdelsesplan

    Du kan læse mere om fastholdelsesplanen her.

    Sidst opdateret: 20. oktober 2021