Gå til hovedindhold

Specialbørnehaven Træet er kommet godt i gang

Den 5. august tog medarbejderne imod børn og forældre i de nyrenoverede bygninger, som nu danner rammerne for specialbørnehaven Træet i Albertslund Kommune. Ifølge leder i Børnehuset Kastanjen, som også omfatter Træet, Anne-Dorthe Hochstrasser, er både børn, forældre og medarbejdere faldet godt til

22. okt. 2024
  • Læs op

Indhold

    Specialbørnehaven Træet ligger mellem boligområdet Topperne og Herstedvester Skole i Albertslund. Medarbejderne har arbejdet på højtryk i løbet sommeren for at gøre huset klar til august, hvor de skulle tage imod børn og forældre. Det lykkedes, og ifølge leder, Anne-Dorthe Hochstrasser, er både børn, forældre og medarbejdere faldet godt til. Hun siger:

    ”Vi har gjort rigtig meget ud af processen, hvor medarbejderne i høj grad har været involveret. Både ift. den pædagogiske såvel som den fysiske indretning. Det tror jeg, har været med til, at både børn, forældre og medarbejderne er faldet godt til.”

    Træet er normeret til 20 børn, som har deres dagligdag på de tre stuer, som huset rummer. Mange af børnene er indenfor autismespektret, og derfor er indretningen af både pædagogikken og de fysiske rammer særligt vigtig.

    ”Vi har ligesom bevæget os fra et slot i Naverland til en bondegård i Trinbrættet til nu at have et dukkehus her i Træet. Og det er godt. Her er hyggeligt, og for den her gruppe børn er småt godt. Det er i det nære, at vi kan skabe det kære. Børnene finder tryghed i det nære. Og vi er optaget af at indrette fællesskaber, der er tilpasset det enkelte barn. Vi ønsker at skabe tryghed for både børn og forældre, og at skabe udvikling for barnet. Og her i huset lærer børn også af børn,” siger Anne-Dorthe Hochstrasser, som altid selv har brændt for specialbørnegrupperne.         

    Anne-Dorthe Hochstrasser lærte meget af den svære periode i starten af året, hvor særligt forældre var utilfredse med den ekstra flytning af børnene i specialgrupperne Søstjernerne og Blæksprutterne, som nu er samlet i Træet. Hun har således – udover medinddragelse af medarbejderne - haft stort fokus på at forstå forældrenes behov og særlige udfordringer, og være ekstra åben i processen frem mod de nyrenoverede og faste rammer i Træet, som altså siden starten af august har været en del af hverdagen for børn og forældre.

    Politisk prioriteret
    Onsdag den 9. oktober besøgte borgmester Steen Christiansen Træet og blev vist rundt af Anne-Dorthe Hochstrasse. Han var glad for at se den nyrenoverede og -indrettede institution, som har været højt politisk prioriteret – og som er oprettet efter Barnets Lov, paragraf 183.

    Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkes så hurtigt at få skabt nye, gode rammer til børnene her, som på mange måder er særligt sårbare. Ikke mindst ovenpå det noget kaotiske forløb med en ekstra flytning i starten af året er jeg glad for, at de nu har fået faste, trygge rammer med Træet her,” siger borgmester Steen Christiansen.   

    De nye rammer for specialbørnehaven Træet er en del af en bred politisk principaftale omkring bl.a. udviklingen af dagtilbudskapaciteten, hvor de samlet ønsker at arbejde for gode dagtilbud, hvor ambitionen er høj fysisk og pædagogisk kvalitet. En del af det arbejde er at udfase gamle institutioner og etablere nye bedre forhold for børnene. Som i dette tilfælde for 20 børn med funktionsnedsættelser; fysisk, kognitivt, socialt. 

    Sidst opdateret: 22. oktober 2024