Gå til hovedindhold

Vores fysioterapeut Louise er nyslået olympisk mester

I Albertslund Kommune har vi en medarbejder, der er olympisk mester. Louise Thystrup, der er fysioterapeut på plejeboligområdet, er nemlig netop kommet hjem med OL-guld i håndbold fra det såkaldte deaflympics (DL), der blev afholdt i Brasilien

Indhold

  Onsdag den 18. maj blev Louise Thystrup modtaget af plejecenterleder Mona Funch med blomster på Albertshøj. Her arbejder Louise Thystrup nemlig som fysioterapeut, hvor hun hjælper borgere og medarbejdere. Det har hun gjort i 3 ½ år. Og det gør hun rigtig godt. Men det var ikke derfor hun blev mødt med blomster. Det kunne det nu sagtens have været, men det var fordi Louise Thystrup netop har vundet OL-guld med resten af Danmarks håndboldlandshold for døve og hørehæmmede.   

  ”Vi er bare så stolte af dig,” sagde Mona Funch, da hun lykkeønskede Louise Thystrup med en flot buket blomster. ”Tusind tak. Hvor er I bare søde,” var det storsmilende svar fra Louise, som samtidig kunne vise sin flotte guldmedalje frem.

  Danmark vandt finalen over Tyrkiet med 16-15 efter en scoring i sidste sekund. Louise Thystrup og holdkammeraterne var afsted i 2 ½ uge i Brasilien, hvor DL blev afholdt.

  Louise Thystrup er 33 år og træner håndbold 1-2 gange i ugen. Hun spiller i Gladsaxe og bor i Bagsværd. Herfra cykler hun til og fra arbejde i Albertslund hver dag. Ved siden af håndbolden og cykleriet spiller hun i fritiden volley og kitesurfer.

  Louise Thystrup startede med at spille håndbold i 2016, da hun hørte om at Danmark havde et landshold for hørehæmmede. Louise Thystrup spiller både venstre- og højrefløj.

  I Albertslund Kommune spiller hun ikke fløj, men spiller alligevel en vigtig rolle som fysioterapeut på plejeboligområdet indenfor hjælpemidler og forflytningsvejledning. Det vil sige hun har sin daglige gang på ældrecentrene Albertshøj og Humlehusene, hvor hun gør en forskel, der kommer både medarbejdere og borgere til gode.  

  Stort tillykke, Louise!

  OL FOR DØVE OG HØREHÆMMEDE

  Deaflympics (DL) blev afholdt for første gang i 1924.

  2022-versionen blev afholdt i Brasilien fra den 1. til 15. maj.

  Omkring 4.500 atleter deltog og kom fra forskellige 100 lande. Danmark var repræsenteret af 30 atleter.

  Høregrænsen er 55 dB. 0-20 dB betragtes som normal hørelse. Nærmer du dig 120, er du helt døv.

  Danmark er forsvarende verdensmestre i håndbold for hørehæmmede (Brasilien 2017) og vandt desuden DL tilbage i 2001.