Gå til hovedindhold

Henrik Harder startet som ny kommunaldirektør

Den 1.august startede Henrik Harder som ny kommunaldirektør i Albertslund Kommune. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune.

26. jul. 2021
  • Læs op

Indhold

    Den 1.august startede Henrik Harder som ny kommunaldirektør i Albertslund Kommune. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune

    Albertslund er en velfærdsby med vokseværk. Den nye kommunaldirektør Henrik Harder skal både være med til at styrke velfærden og vokseværket – den omfangsrige byudvikling, som kommunen står midt i og overfor, bl.a. med udviklingen af nye boligområder som Coop Byen og området med Vridsløselille Fængsel. Og han har set frem til at starte i Albertslund:

    - Jeg har glædet mig rigtig meget til at blive en del af Albertslund Kommune, og til at opleve den ånd og de fællesskaber, som gør Albertslund til noget særligt.

    Henrik Harder kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune. Inden har han været direktør i Greve og Ringsted Kommune med ansvaret for en bred vifte af områder – lige fra børn og familie til teknik og miljø. 

    - Jeg er glad for, at det er lykkedes os at rekruttere en med erfaring som kommunaldirektør og bred direktørerfaring indenfor en lang række kommunale områder. Og jeg ser meget frem til samarbejdet med Henrik om at fortsætte Albertslund Kommunes gode udvikling. Jeg er sikker på, at Henrik vil møde Albertslund med den åbenhed og nysgerrighed, som gør, at han kan finde en god vej ind i det stærke fællesskab, som Albertslund udgør. Sådan sagde borgmester Steen Christiansen i forbindelse med ansættelsen af Henrik Harder.

    Henrik Harder efterfølger Jette Runchel, der med julis udgang stoppede som kommunaldirektør i Albertslund efter 15 år i kommunen – de første år som børne- og ungedirektør, og siden 2012 som kommunaldirektør. 

    ______
    Kort om Henrik Harder

    • Født i 1970

    • Læreruddannet

    • Master i Public Governance (CBS & Københavns Universitet)

    • Diplomuddannelse i ledelse med særligt fokus på innovation

    • Sidste to stillinger: Kommunaldirektør i Dragør Kommune (januar, 2020 - august,2021), Direktør i Greve Kommune med ansvar for: Job og Social, Børn og Familie, Dagtilbud og Skole, Pleje og Sundhed, Kultur og Fritid og Teknik og Miljø (februar, 2018 – januar, 2020).
    Sidst opdateret: 12. august 2021