Gå til hovedindhold

Indikator 4

Her udfoldes indikator 4 under perspektivet "Adfærd" i styringskonceptet

16. nov. 2022

Indhold

    4. Indikator: Det er en naturlig del af vores opgaveløsning at inddrage borgerne og borgernes perspektiv

    Albertslund er kendetegnet ved aktive medborgere, der bidrager med idéer til, hvordan vores by kan udvikle sig, og energi til at føre det ud i virkeligheden. Byens udfordringer kan kun løses ved, at vi samarbejder med byens borgere, virksomheder, foreninger, frivillige og fællesskaber.

    Vi er fælles om byen, når virksomheder skaber arbejdspladser og engagerer sig i at hjælpe borgere i arbejde eller har skoleklasser på besøg, for at vise de mange jobmuligheder, som byen rummer. Vi er fælles om byen, når vi udvikler boligområder med parker, naturområder og et rigt dyre- og planteliv, som gør det attraktivt at mødes i byens grønne omgivelser.

    Vi er også fælles om Albertslund og byens udvikling, når vi møder hinanden i helt almindelige hverdagssituationer. I mødet mellem forælder og personale i daginstitutionen, på den pårørende på ældreområdet, i mødet med naboen i boligområdet eller i første møde med et nyt ansigt i Albertslund.

    At være fælles betyder, at vi møder hinanden i et fælles vi, frem for i et ”dem” og et ”os”, og at vi møder borgere som individuelle personer med individuelle livsforløb, erfaringer, værdier og kompetencer. I mødet med borgerne skal vi ikke kun fokusere på lovgivning og regler. Det er afgørende, at vi også har fokus på det som borgerne oplever og finder meningsfuldt. Derfor skal vi prioritere at forholde os lyttende og være nysgerrige på deres perspektiver, for at vi sammen kan afsøge og forsøge at gøre det meningsfulde muligt. Vi skal således gå fra idealet om at ville gøre en forskel for borgerne til at ville gøre en forskel med borgerne.

    Sidst opdateret: 1. december 2022