Gå til hovedindhold

Belysning 2015-2016

I ”Lysets år 2015” er der internationalt fokus på de vestlige landes lysforurening og overforbrug af energi.

Indhold

    Formålet med den fælles miljøindsats om lys er todelt ud fra et fælles overordnet formål om energieffektiviseringer. Indsatsen indeholder en undervisningsdel og en del vedrørende vejledning i udskiftning af lyskilder i punktbelysning.

    Formålet med undervisningsdelen er, at øge den grundlæggende viden hos skoleelever om lys, energi og bæredygtige produktionsforhold. Målgruppen er elever fra indskoling til udskoling i grundskolen.

    Formålet med at vejlede i udskiftning af lyskilder i punktbelysning er, at understøtte indkøb af bedre og mere energieffektivt lys i kommunens bygninger. Vejledningen vil omfatte brugere af alle kommunens bygninger, som dog selv, hvad punktbelysning angår, varetager udskiftningen af lyskilderne.

    Læs mere i belysningskataloget, som er en guide der skal gøre det nemmere at træffe det rigtige valg, når den gamle lyskilde skal skiftes til LED. Ved henvendelse til Andreas Hedeby Jensen (andreas.hedeby.jensen@albertslund.dk) kan der lånes en "belysningskasse" med forskellige LED-pærer, så man kan teste lyskilden før man indkøber.