Gå til hovedindhold

Miljø

I Albertslund værner vi om miljøet

Indhold

    "Tænk globalt og handl lokalt"

    Det har i mere end 20 år været overskriften på et mangfoldigt miljøarbejde i Albertslund Kommune. Vi bryster os af at være med i front, når det kommer til miljø og bæredygtighed. Som leder og medarbejder er du en del af det. Se filmen der viser, hvordan det lokale miljøarbejde tager sig ud.

    Miljøarbejdet i Albertslund

    Det praktiske miljøarbejde i kommunen er enkelt og består af otte emner i 'miljøblomsten', som du kan se på figuren nedenfor. Som medarbejder har du et medansvar for en grøn hverdag på din arbejdsplads. Det betyder, at du skal overholde de retningslinjer og bruge de gode råd, der er beskrevet for hver af emnerne i miljøblomsten. Derudover handler det om at tænke miljø ind i sin kerneopgave.

    Miljøarbejdet i kommunen er sat i system. Det betyder, at hver arbejdsplads har en miljørepræsentant og en miljøhåndbog. Hver arbejdsplads har også årlige miljømål, og kommunen har nogle fælles miljøindsatser. Det er lederen på din arbejdsplads, der er ansvarlig for, at miljøarbejdet lever op til de krav, der er i kommunen. 

    Der er direkte forbindelse fra kommunens miljøpolitik og forpligtende aftaler på miljøområdet og til miljøblomsten. 

    Miljøarbejde i praksis

    Her kan du som medarbejder få gode råd til at arbejde praktisk med miljø i din hverdag.

    Miljøarbejde sat i system

    At kommunens miljøarbejde er systematisk betyder, at roller og ansvar er fordelt, og at der gennemføres en række faste aktiviteter.

    Grøn initiativpris for kommunale arbejdspladser

    Hvert år uddeles en Grøn Initiativpris til en kommunal arbejdsplads, der har gjort en særlig indsats for miljøet, klimaet eller naturen.

    Natur- og udeoplevelser

    For at understøtte arbejdet med miljø- og naturpædagogik i kommunens daginstitutioner og dagpleje er der udarbejdet et katalog over natur- og udeoplevelser i Albertslund.

    En lille film om affald

    Se bl.a. mere om rådhusets sortering af bionedbrydeligt service.