Gå til hovedindhold

Sundhedsdagen var en succes

Sundhedsdagen var igen i år en succes. Det vurderer Sundhedsrådet efter en god lørdag den 8. juni på trods af det grå vejr. Sundhedsrådet har lavet en lille reportage i ord og billeder, som du kan komme med på her

17. jun. 2024
  • Læs op

Indhold

    Igen i år lagde Albertslund Centrum sted til en sundhedsdag, hvor folk fra nær og fjern kunne komme forbi og møde forskellige organisationer, høre foredrag eller bare være nysgerrig på hvad der sker inden for sundhedsområdet generelt. Mange lagde vejen forbi og set fra vores side, blev dagen en succes og det på trods af vejret.

    Vi havde om formiddagen besøg af Lea Schønberg som er direktør i Fødevarebanken, Lea fortalte om hvordan de bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. Fødevarebanken modtager overskudsmad fra fødevareproducenter, landbrug, supermarkeder og grossister og fordeler det blandt organisationer, der arbejder for og med samfundets socialt udsatte – heriblandt børn, kriseramte kvinder og mænd, hjemløse, stofmisbrugere og psykisk syge.

    Det helt store trækplaster var Chris McDonald som på vanlig vis gennemgik vigtigheden af lys, af at sove og af at bevæge sig. Chris McDonald fik god hjælp af Tina Massouri fra sundhedsrådet og leverede et godt indspark til debatten om sundhed!

    Rundt omkring i centret kunne man bl.a. møde Frivilligcentret som havde sat fællesskab på dagsordenen, Kræftens bekæmpelse hvor man blandt andet kunne få en snak om solen og dens påvirkning af huden, Røde kors hvor man kunne se nogle af deres forskellige tilbud, Protreatment hvor man kunne få en snak om kroppen, hos Albertslund Svøm & fitness kunne man få målt sin fedtprocent og få en snak om ”body age”, der var Linedans, Fit & Sund, møde Cykling uden alder, og mange andre spændende aktiviteter rundt omkring i centret.

    VVC havde indtaget torvet nede ved Føtex og fortalte om de tilbud som VVC tilbyder. Det generelle indtryk er nok, at ganske få kender til huset og alle de tilbud son huset byder på.

    Set fra Sundhedsrådets side, så er det fantastik med den opbakning vi har fået fra centreforeningen og de forretninger som deltog.  Kvickly skal have en stor tak for at sponsorer alt den frugt der blev delt ud på dagen, sidst men ikke mindst tak til Albertslund Kommune, som har gjort det muligt at sætte sundhed på dagsordenen og for at afholde arrangementet.

    Sidst opdateret: 25. juni 2024