Gå til hovedindhold

En plan med MED

I KommuneMED er de netop blevet enige om en strategiplan for de næste to års arbejde. Med den er fokus for arbejdet i 2024 og 2025 besluttet omkring de fire spor: Tiltrækning, Tilknytning, Trivsel & nærvær og Den rummelige arbejdsplads. Navnet på strategien med det fireledede fokus er PlanMED

29. apr. 2024
  • Læs op

Indhold

    Formålet med PlanMED er at sikre, at dagsordenen til KommuneMED til enhver tid afspejler de aktuelle arbejds-, personale-, samarbejds- og arbejdsmiljøforhold, som er væsentlige i Albertslund Kommune. Og de udfordringer, der knytter sig hertil.

    Du kan læse PlanMED her på medarbejdersiden

    Du kan læse en kort præsentation af PlanMED

    Hele vores MED-system skal sikre medarbejdernes medbestemmelse og -indflydelse i forhold til vigtige forhold og retninger for Albertslund Kommune som arbejdsplads. Derfor er det ikke uvæsentligt, at der er en tydelig plan for arbejdet - helt overordnet og konkret for den nærmere fremtid, som PlanMED er et fokuseret eksempel på for de næste to år.

    Om den nye planMED for 2024 og 2025 siger kommunaldirektør og formand i KommuneMED, Henrik Harder:

    ”Vores organisationskompas består jo af tre dimensioner; Opgaver, Struktur og Adfærd. Mens vi i målplanerne har fokus på opgaver, så har PlanMED fokus på adfærd. Begge typer af planer spiller en central rolle i at vi kan lykkes. Lykkes med, at vi kan trives for at kunne gøre en positiv forskel med hinanden og med albertslunderne. PlanMED er planen for hele organisationen. Den skal nu drøftes i de forskellige afdelingsMED og arbejdspladsMED med henblik på, at I på hver arbejdsplads vurderer, hvilke dele af den der skal indgå i jeres Plan A.”

    Organisationskompasset

    Det har altså betydning for arbejdet i KommuneMED, og som Henrik Harder pointerer, har det betydning for os alle sammen i organisationen. Blandt andet handler det om, hvordan vi kan tiltrække den nødvendige arbejdskraft, hvordan vi får nye kvalificerede kolleger, fastholder dygtige medarbejdere, og hvordan vi i det hele tager har en god og rummelig arbejdsplads, hvor vi trives. PlanMED skal således korrespondere med de andre elementer, der er i spil i organisationen, som målplaner og Plan A.

    Vi præsenterer kort de fire spor nedenfor, og du kan læse hele PlanMED på medarbejdersiden.

    Tiltrækning
    Under indsatsområdet Tiltrækning ønsker KommuneMED at sætte fokus på, hvordan vi lykkes med at appellere til og tiltrække nye kollegaer. Målsætningen er, at Albertslund Kommune kendes som en attraktiv arbejdsplads, og vakancer besættes med kompetente ansøgere.

    Tilknytning
    Under indsatsområdet Tilknytning ønsker KommuneMED at sætte fokus på, hvordan vi sikrer at ansatte oplever, at de er en del af en helhed og bidrager til den fælles opgave. Målsætningen er, at ansatte i Albertslund Kommune oplever høj tilknytning til deres arbejdsplads og til kommunen.

    Trivsel og nærvær
    Under indsatsområdet Trivsel & Nærvær (sygefravær) ønsker KommuneMED at sætte fokus på, hvordan vi højner oplevelsen af trivsel og reducerer sygefraværet. Målsætningen er en sund fremmødekultur på kommunens arbejdspladser med ansatte, der trives med at gå på arbejde.  

    Den rummelige arbejdsplads
    Under indsatsområdet Den rummelige arbejdsplads ønsker KommuneMED at sætte fokus på mangfoldighed og diversitet. Målsætningen er, at der på kommunens arbejdspladser er en rummelig arbejdskultur.

    Læs PlanMED på medarbejdersiden.albertslund.dk/kommuneMED

    Sidst opdateret: 30. april 2024