Gå til hovedindhold

Efterårshilsen med gode takter fra kommunaldirektør Henrik Harder

Kommunaldirektør Henrik Harder sender alle medarbejdere og ledere en efterårshilsen, hvor han lægger vægt på, at meget går godt - og han opfordrer til, at vi alle holder snuden i det positive spor. Det er en hilsen, der både er i ord og video. Læs og se den her...

11. okt. 2024
  • Læs op

Indhold

    Kære alle

    Efteråret er over os – det har vi helt tydeligt set på vejret, som de sidste dage har vist sig fra sin klassiske danske efterårsside; vådt og gråt. I dag er det heldigvis lyst og klart. At vi nu skriver oktober i kalenderen, betyder også, at budgettet for 2025 er vedtaget, og aftalen skaber en ro og en bane for vores arbejde det næste år og med tydelige spor og fornuftige perspektiver, der peger endnu længere frem. Du kan læse aftalen på www.albertslund.dk/budget2025

    Den her tid på året betyder også, at efterårsferien står for døren for en del af os. I det lys vil jeg hermed lige komme med en lille efterårshilsen. Det er en efterårshilsen, hvor jeg vil lægge vægt på, at meget går godt, og lad os derfor holde snuden i det positive spor. Sygefraværet er på vej ned – vi er lykkedes med at få det ned fra 15,8 dage til 14,5 dage i gennemsnit pr. år pr. ansat. Det er godt, og vi skal gerne lykkes med at få det endnu længere ned – fordi vi på den både lykkes bedre sammen, det skaber de bedste rammer for et godt dagligt arbejdsmiljø og det skaber økonomi, der kan bruges på andet med værdi for borgerne i Albertslund. 

    Overordnet ser det også fornuftigt ud med vores økonomi – det er helt centralt for, at vi kan skabe den velfærd, vi ønsker, og investere i det, vi tror på kan virkeliggøre vores vision om Albertslund som den bæredygtige by for børnene, det grønne og fællesskaber. Også i de kommende år, hvor Albertslund vil få endnu flere borgere – ikke mindst i de nye bydele; Vridsløse, Coop Byen og Hersted.  

    Den tredje bane, jeg vil nævne, og hvor, vi også rykker os positivt, er ift. personaleomsætning. Vi har nemlig en lavere personaleomsætning end kommunerne omkring os. Det er jeg glad for – fordi det er vigtigt at kunne fastholde og rekruttere gode medarbejdere og ledere, da de er omdrejningspunktet for at kunne lykkes. For meget personaleomsætning skaber uro, utryghed og med omsætningen taber vi også vigtig viden. Det modsatte giver på den anden side sig selv, hvor fortegnene skiftes ud til ro, tryghed og viden, der kan bruges aktivt og sættes i spil ift. fremtidens potentialer og udfordringer.  

    Vi befinder os altså alt i alt i en positiv situation. Lad os holde fast i det og bidrage til det alle sammen. Også selvom vi også befinder os i en tid, hvor store reformer står i kø – ny ældrelov, sundhedsreform, uddannelsesreform mfl. Vi ved, hvad der skal til og kan ændre i takt med, at vi bliver klogere – vi holder fast med at gøre det, vi skal og vil godt.

    Jeg sætter flere ord på det i videoen nedenfor.

    Tak for jeres indsats. Lad os fortsætte de gode takter. God fredag, arbejdslyst – og efterårsferie til dem, der ser ind i sådan én.

    Mange hilsner

    Henrik Harder
    Kommunaldirektør

    Sidst opdateret: 14. oktober 2024