Gå til hovedindhold

Mulighed for fuldtid i 2024 - i henhold til Trepartsaftalen om løn og arbejdsvilkår

Til dig, som er fastansat i en deltidsstilling indenfor sundheds- og ældreområdet, socialområdet eller dagtilbudsområdet. Du har i 2024 mulighed for at blive ansat på fuld tid

16. sep. 2024
  • Læs op

Indhold

    Hent indholdet her i en pdf-fil - f.eks. til uddeling

    Vi gentager lige - det her er en information til dig som er fastansat i en deltidsstilling indenfor sundheds- og ældreområdet, socialområdet eller dagtilbudsområdet. 

    Du har nemlig i 2024 mulighed for at blive ansat på fuld tid. I Albertslund Kommune er vi meget glade for, at der er et stort fokus på fuld tid, og vi håber, at du som medarbejder kan se fordele i at gå op i tid.

    Vi ser i hvert fald mange fordele, som f.eks. fleksibilitet i forhold til mere tid til forberedelse og fordybelse til fordel for kerneopgaven og borgerne og stærkere kollegialt og fagligt fællesskab. 

    Flere kommuner har arbejdet med fuldtid i forbindelse med projektet ”En fremtid med fuldtid”, og der er mange gode historier fra medarbejderne, som netop har oplevet ovenstående fordele, ved at gå op i tid. Ved at følge nedenstående link vil du kunne s, hvor mange positive effekter, der opleves rundt omkring.

    Læs mere om de gode erfaringer og se interviews med arbejdspladser 


    Det er uden betydning hvilken type stilling, du har, når du er ansat indenfor sundheds- og ældreområdet, socialområdet eller dagtilbudsområdet. Vi opfordrer alle, der er ansat på disse områder, til at overveje de gode muligheder ved fuldtid. Vi håber, at du og dine kolleger vil med på rejsen.

    Nedenfor har i lavet en Q&A, hvor vi besvarer en række opklarende spørgsmål. Hvis du har spørgsmål, der ikke fremgår af vores Q&A, skal du endelig kontakte din leder og få afklaring. 

    Muligheden for at komme på fuldtid vender tilbage i 2027 og 2030.

    Albertslund Kommune glæder sig til, at byde dig velkommen på fuldtid!

    Q&A

    Q: Hvornår skal jeg give besked, hvis jeg ønsker at komme på fuldtid?
    A: Du skal i perioden fra 1. oktober 2024 til 31. oktober 2024 give besked til din leder, hvis du ønsker ansættelse på fuldtid. 

    Q: Hvornår kan jeg forvente at blive ansat på fuldtid?
    A: Din leder har 6 måneder fra du har afgivet ønske, til at tilbyde dig ansættelse på fuldtid. 

    Q: Er jeg garanteret at ansættelse på fuldtid sker på min egen arbejdsplads?
    A: Det er første prioritet! Men du skal være opmærksom på, at udbud/efterspørgsel kan betyde, at timerne findes på en anden arbejdsplads i kommunen, eller at du tilbydes en fuldtidsstilling på en anden arbejdsplads i kommunen. Du kan selvfølgelig vælge ikke at acceptere tilbuddet i det tilfælde.

    Q: Kan jeg beholde den placering af arbejdstid jeg har i dag, hvis jeg ansættes på fuldtid – f.eks. i forhold til åbne/lukkevagter?
    A: Det er en dialog du kan have med din leder, men det kan ikke garanteres at arbejdstidens placering kan fastholdes. 

    Q: Hvis jeg vælger at tage imod tilbud om ansættelse på fuldtid, kan jeg så gå tilbage til min deltidsstilling, hvis jeg fortryder? 
    A: Du har ikke krav på, at komme tilbage til din deltidsstilling, men det kan aftales med din leder, hvis det er muligt. 

    Q: Hvis jeg bliver tilbudt en fuldtidsstilling på 37 timer, kan jeg så acceptere tilbuddet delvist – f.eks. på 35 timer?
    A: Nej, det er ikke muligt at acceptere tilbud på fuldtid delvist. 

    Sidst opdateret: 18. september 2024