Gå til hovedindhold

Elbilen ved rådhuset

Elbilen ved rådhuset kan lånes af alle rådhusets medarbejdere - dog med den lille krølle, at medarbejderne i Team Affald og Genbrug (BMB), der har købt bilen, har førsteret til at bruge den.

Indhold

  Elbil

  For at bidrage til en mere bæredygtig transport har kommunen indkøbt flere elbiler. En af dem står ved rådhuset.

  Elbilen bookes i outlook

  Elbilen bookes i outlook; den står som 'rådhusets elbil'. Du kan booke den som ressource til en mødeindkaldelse (ligesom et mødelokale), eller du kan oprette en aftale i dens kalender (husk at skrive hele dit navn i aftalen). Hvis du 'inviterer' bilen ifm. en mødebooking, bliver det ikke registreret og 'besvaret' af systemet.

  Nøglerne hentes hos Vagten

  Når du skal bruge bilen, skal du hente nøglerne i vagten. Af forsikringsmæssige hensyn må nøglerne kun udleveres, hvis vagten har et kopi af dit kørekort. Så aflever kopi af dit kørekort i vagten, første gang du skal låne bilen.

  Sådan kører du en elbil

  Som chauffør i en elbil skal du være opmærksom på en række forhold for at få den bedste køreoplevelse. Læs gerne den lille brugermanual, der ligger i bilens handskerum og udleveres hos Vagten. Her står bl.a., hvordan opladning tilsluttes og afmonteres. Bilen skal altid sættes til opladning efter du har kørt en tur.

  Så langt kan du nå

  Rækkevidden på en opladning er mellem 60 og 100 km afhængig af vejret, hvordan bilen køres, hvordan den er lastet og mængden af elektroniske udstyr der er tændt. Der sidder et lille display i instrumentbrættet, der viser hvor lang rækkevidde der er tilbage. Det tager ca. 6 timer at oplade bilen.

  Albertslund går foran

  Når Albertslund Kommune køber elbiler, er det fordi vi gerne vil køre grønt og opfordre virksomheder og borgere til at gøre det samme. Selvom elbiler ikke er helt CO2-neutrale, er det et grønnere alternativ end benzin- og dieselbiler, og efterhånden som energifremstillingen bliver mindre CO2-belastende, vil elbilerne også blive det. I regionens klimastrategi er målsætningen, at den offentlige bilpark består af 25% elbiler i 2015. Det regner Albertslund Kommune med at leve op til.

  Sig din mening

  Men elbiler og ladeløsninger er stadig en ny teknologi og vi har i Albertslund Kommune brug for at høste erfaringer. Derfor er ideen også at så mange medarbejdere som muligt skal prøve hvordan elbiler fungerer, så erfaringerne kan bruges når de næste elbiler skal anskaffes. Giv derfor gerne en tilbagemelding på din køreoplevelse til vagten når du afleverer nøglen igen.

  God tur.