Indkøb

Indkøb er både de ting, vi køber til vores arbejdsplads i det daglige og når vi fx indgår en kontrakt for opførelse af en ny institution


 

GR_Ikon _Indkoeb

Indkøb handler bl.a. om bæredygtige fødevarer og minimalt madspild. Men det handler også om at mindske miljøbelastningen fra indkøb af andre varer.

Om generelt at købe miljøvenlige produkter, indarbejde miljø i kontrakter og bruge de ting, vi køber, med omtanke. Sparer vi på papiret, skal vi købe mindre af det.

Retningslinjer for dig og dine kollegaer

Vi skal vælge miljøvenlige varer eller leverandører, når vi har muligheden. De miljøvenlige varer er ofte også sundhedsvenlige. Det gælder fx økologiske fødevarer, som skal dække 75 % af fødevareindkøbet på din arbejdsplads (90 % hvis du arbejder med børn og unge).

Her er nogle miljømærker, som du og dine kollegaer kan kigge efter:

  • Svanen og Blomsten kan findes på dagligvarer som køkkenruller, toiletpapir, håndsæbe osv. De stiller krav om miljøhensyn i produktionen.
  • Energimærkningen gælder hårde hvidevarer, elpærer osv. A+++ findes på de mest energibesparende produkter og G på de mest energiforbrugende.
  • EU's økologimærke og Ø-mærket findes på fødevarer dyrket efter økologiske principper. Det betyder høj dyrevelfærd og ingen brug af bekæmpelsesmidler eller kunstgødning.
  • Indeklimamærket kan findes på vinduer, døre, tekstiler, maling, gulvbelægninger osv. Stiller krav til produktets påvirkning af luften indendørs

Se også Guide til Bæredygtige Indkøb.

Ressourcepersonerne

Kontakt kommunens udbuds- og indkøbskontoret, hvis du har spørgsmål til indkøbsaftaler eller udfordringer i forbindelse med indkøb.

Læs mere

Se kommunens mål og resultater for indkøb i det grønne regnskab

Læs Albertslund Kommunes indkøbspolitik

Læs om hvordan der arbejdes med økologi i de kommunale køkkener i nyhedsbrevet Albertslunds Grønne Gryder – find nyhedsbrevene her: feb. 19, apr. 19 og maj 19

Læs mere om miljømærkerne på www.ecolabel.dk