Brug af mobiltelefon i udlandet

Her kan du læse mere om , hvordan du må/kan bruge din mobil i udlandet. Vi har samlet svarene på de oftest stillede spørgsmål, så du nemt får et overblik og den bedste oplevelse når du bruger din mobil i udlandet.


     

Hvordan aflyttes beskeder fra en anden telefon eller fra udlandet?
I Voicemail kan du aflytte, slette og gemme de beskeder, som andre har indtalt, selv om du ringer fra en anden telefon eller fra udlandet.
Ring op til din Voicemail
Tast #, når du hører din egen velkomsthilsen og vent ca. 2 sekunder
Indtast din pinkode til Voicemail og afslut med #
Voicemail vil nu automatisk afspille dine beskeder
Er dit Voicemail nummer et af følgende numre, har du det, der hedder Fælles Voicemail nummer:
20 17 17 17
21 11 11 11
23 23 23 23
29 59 59 59
29 30 30 30
23 12 12 12
Har du fælles Voicemail nummer, skal du gøre følgende:
Ring op til dit Voicemail
Tast dit mobilnummer og afslut med # efter bip-lyden
Herefter vil mobilnummeret blive læst op, og du skal acceptere med #
Når du hører din egen velkomsthilsen, skal du taste #, din pinkode til Voicemail og afslutte med #
Voicemail vil nu afspille dine beskeder
Du kan i begge tilfælde også gøre det følgende:
Ring op til 20171819 (husk +45 fra udlandet)
Tast dit mobilnummer og afslut med #
Tast # din pinkode og afslut med #
Voicemail vil nu afspille dine beskeder
Send og modtag sms og mms i udlandet

Sms
Du skal ikke betale for at modtage sms’er, når du er i udlandet. Prisen for at sende sms’er afhænger af, hvilket land, du befinder dig i. Du vil altid modtage en service sms, når du bruger mobilen på et udenlandsk netværk. Her oplyses der bl.a. om, hvad det koster at afsende sms’er.
Når du sender en sms til en dansk mobil fra udlandet, kan du opleve, at nummeret -4540390999 (nummeret til TDC's sms central) bliver vist på modtagerens mobil. Det skyldes, at udenlandske operatører ikke er forpligtet til at oplyse, hvem der bliver sendt sms'er til. Hvis den udenlandske operatør ikke har oplyst andet overfor TDC, vil du derfor se nummeret på TDC’s sms central.

Mms
Du kan godt sende og modtage mms, når du er i udlandet.
Da du selv skal betale for brugen af det udenlandske net - både når du sender og modtager mms – er det som udgangspunkt sikret, at du aktivt skal vælge at ville modtage mms, når du er i udlandet. Så kan du selv styre, om du vil modtage mms til udenlandsk pris.
For at sende og modtage mms i udlandet, skal der være GPRS dækning, når du roamer.

Ofte stillede spørgsmål
Her har vi samlet de vigtigste spørgsmål og svar i forbindelse med udlandspriser og brug af mobilen eller mobilt bredbånd.

Koster det ekstra for mig at have viderestillinger til Voicemail i udlandet?
Det koster ikke ekstra at have viderestillinger til Voicemail i EU. Det koster dog stadig noget at aflytte voicemailen.
Uden for EU skal du betale for viderestillinger til din voicemail. Du skal både betale for at modtage opkaldet og for viderestillingen tilbage til Voicemail i Danmark.

Hvordan slår jeg viderestilling fra og til?
Du kan slå viderestilling til og fra ved hjælp af koder og web. Hvis du bruger web på din mobil i udlandet, så vær opmærksom på, at data kan være dyrt. Hvis du bruger koder ved at ringe op fra udlandet, så vil det koste det, som det koster at ringe op samt den tid, du taler.

 Hvad koster det, hvis jeg ringer til en anden dansk mobil i udlandet?
Hvis du befinder dig i udlandet og ringer til en anden dansk mobil, som også er i udlandet, betaler I begge for samtalen. Du betaler for opkaldet, og modtager betaler for at modtage det.

Koster det mig noget at modtage en sms i udlandet?
Nej, det er gratis at modtage sms’er i udlandet, mens mms’er koster 0,95 kr. at modtage. På iPhones bruger mange funktionen iMessage i stedet for almindelig sms. Husk at disse kører over data-netværket og derfor vil koste penge at modtage.

Koster det mig noget at bruge smartphone-apps i udlandet?
Der er forskel på apps – nogle vil være gratis at bruge, mens andre vil trække på datanetværket. Et godt råd er at slå dataroaming fra på din smartphone. Så er du sikker på, at det ikke koster noget.
Nogle smartphones slår automatisk dataroaming fra, når du befinder dig udlandet, men undersøg alligevel, hvordan du gør, inden du krydser grænsen.

Er det muligt for mig for mig få mere at vide om priserne, uden at det koster mig noget?
Ja, så længe du er i EU, kan du ringe gratis til EU prisoplysningen på +45 46 95 96 95 og høre mere om priserne.
Du kan også bruge TDC’s sms service. Det er et lovkrav fra EU, at TDC skal gøre dig opmærksom på pristaksterne. Det står dog dog frit for at fravælge eller justere denne sms-service:
Tast *138*0# for at afmelde SMS-roaming pristakster
Tast *138*1# for at tilmelde SMS-roaming pristakster
Tast *138# for at få status mht. SMS-roaming pristakster

Bliver jeg varslet om mit dataforbrug i udlandet?
Du vil først og fremmest modtage en velkomst sms, når du ankommer til din destination, hvor priserne oplyses. Derudover har vi hos TDC indført ordningen Data Varsling. Det betyder, at vi sender dig en sms, når dit dataforbrug i udlandet når 360 kr. eksklusive moms.

 Jeg får hele tiden sms’er om, at jeg har krydset grænsen – kan jeg undgå dem?
TDC sender sms’erne, fordi det er et krav, EU har stillet. Du kan dog godt fravælge dem. Det står i sms’en, hvordan du gør: Besvar sms’en eller send en sms til +4531062, hvori du skriver Prisstop. Det koster almindelig sms takst – dvs. 0,44 kr. i EU.

Kan jeg vælge at modtage sms’erne igen?
Ja, det kan du godt. Send en sms til +4531062, hvori du skriver Prisstart. Så får du sms’erne igen.

Bruger gps’en i min telefon data?
Det kan den gøre i nogle tilfælde. Det gælder f.eks. den indbyggede navigation i Android, hvor koordinaterne hentes fra satellit, mens kortet hentes via data. Slå dataroaming fra på din smart-phone, så er du sikker på, at forbruget ikke løber løbsk.

Hvad koster det mig at bruge YouSee Musik & YouSee Tv & Film app’en i udlandet?
Det koster ikke noget at afspille musik, film og serier, som du har downloadet. Du skal dog betale for at streame, og det koster dataroaming-takst. Derfor anbefaler vi, at du ikke streamer i udlandet, med mindre du selvfølgelig er på Wi-Fi.

 

 Printervenlig version