Gå til hovedindhold

Grøn Dag tilbage med maner

Lørdag den 18. september genopstod Grøn Dag i Albertslund med maner ovenpå en årgangs pause pga. COVID-19. Denne gang var det i en efterårsudgave, men det gjorde ikke mindre god og festlig. Grøn Dag er og bliver en gørn byfest i Albertslund

Indhold

  Grøn Dag var endelig tilbage! Efter en lille pause pga. COVID-19 var Grøn Dag heldigvis tilbage lørdag den 18. september fra kl. 10-14 på Albertslund Materialegård og Genbrugsstation. Det overordnede tema var biodiversitet.

  Og denne gang var det i en efterårsudgave, men det blev det hverken ringere eller mindre velbesøgt af. Denne gang var der blot ikke tomatplanter eller krydderurter at købe, men i stedet var der modne tomater, og der var planter, som kan sættes i jorden nu og være klar til næste forår.

  Tovholder for dagen, Anne Adamsen fra Teknik & Miljø i Albertslund Kommune, sagde sådan her ovenpå en vellykket Grøn Dag 2021:

  ”Det var første gang i Grøn Dags historie, at arrangementet blev afholdt som et efterårsarrangement – men det åbnede op for nye aktiviteter. Nemlig hvordan lukker man haven ned og klargør den, så den bliver endnu smukkere næste år – og hvordan kan man samtidig gøre noget for at øge biodiversiteten”.

  Grønne slush ice gav god dialog 
  Materialegården var vanen tro forvandlet med boder fra kommunale og tværkommunale institutioner, private foreninger, landsdækkende foreninger, spejdere, cykelhandleren fra Kanalen, nyttehavefolk, Ungecentret, Overskud, VOKS og Fængselsvennerne. I havde også COOP fundet vej, og de viste en model af den kommende COOP-by.

  Verdensmål Centeret delte hvidløg ud og solgte insekthoteller og bihoteller. Naturgruppen, 10 procent mere naturgruppen og Kulturøkologisk Forening slog et slag for det.

  Der var frøsanketure for børnene ligesom Dyregården vanen tro bød på ponyridning. 

  Man kunne også få gode råd om beskæring af planter og buske. Man kunne nyttig viden om varmeforsyningen i kommunen. Forsyningen bød i den forbindelse på grønne slush ice, og det fik rigtig gode samtaler i gang med forældrene mens ungerne spiste slushice, som havde samme farve som Forsyningens fjernvarmevand.

  HOFOR fortalte om udsigten til snart at få blødt vand i hanerne i Albertslund. Og traditionen tro var der mulighed for at fylde traileren eller ladcyklen med muld eller flis til at fylde i efterårshaven. Grøn Dag er og bliver en grøn byfest.

  Læs Albertslund Postens fine reportage fra Grøn Dag 2021  

  Læs brochure med aktiviteter og program for Grøn Dag