Gå til hovedindhold

Big Bang! Naturfagsvejlederne stiller skarpt på naturfagsudviklingen

I disse dage deltager skolernes naturfagsvejledere online på den store Big Bang konference - den nationale naturfagskonference. Konferencen er et kompetencegivende løft til vejlederne og giver mulighed for at få ny inspiration og blive skarpe på den seneste forskning.

Indhold

    Deltagelsen har stor betydning for udviklingen af naturfagene på den enkelte skole og i naturfagsnetværket. Den nyerhvervede viden får efter konferencen lov til at blomstre på de enkelte skoler, hvor vejlederne deler deres nye viden med deres kolleger.

    I år blev konferencen åbnet af astrofysiker Anja C. Andersen. Hun startede ud med at fortælle om Naturvidenskabens ABC og naturfagsdannelse. En af hendes vigtige pointer var, at alle kan arbejde med naturfagsvidenskab på et eller andet niveau og der findes mange forskellige jobs, hvor naturvidenskab indgår. Så natur og science er på lige fod med skolens øvrige fag vigtig viden i den almene dannelse.

    Takket være de kompetente naturfagsvejledere i Albertslund kører naturfagene generelt rigtig godt ude på skolerne, der er både fokus på de 17 verdensmål, miljø, grønt flag, Science kapital, undersøgelsesbaseret undervisning, STEM, sprog i naturfagene og m.m. Endvidere indgik skoleforvaltningen sidste år en samarbejdsaftale med LIFE, hvor alle 7. klasserne og AUC i Albertslund skal blive klogere på enzymer gennem et anderledes og inspirerende undervisningsforløb, som afsluttes med et besøg af LIFE’s mobile laboratorium.

    Naturfagsnetværket bruger særligt konferencen til at søge ny viden og få konkret inspiration med hjem, som de glædeligt deler med deres ledere og kolleger tilbage på skolerne.

    I år deltager i alt 13 lærere og 2 ledere fra Albertslund i Big Bang, hvoraf 5 af lærerne er naturfagsvejledere på skolerne.