Gå til hovedindhold

Albertslund har fået sin egen cykelmaskot - en fin cykelbi

Albertslund Kommune har fået sin helt egen cykelmaskot, som Melissa fra 2.Y på Herstedlund Skole tegnede på årets Børnefestuge.

07. okt. 2022
  • Læs op

Indhold

    Næsten alle kender Flemming Quist Møllers historie om cykelmyggen Egon. Men de færreste kender historien om cykelbien. Den får du derfor her. For nu har Egon fået en pendant i Albertslund, nemlig en cykelbi. Torsdag den 6 . oktober blev Albertslund Kommunes nye cykelmaskot nemlig afsløret. Her fik Melissa, som har tegnet den nye maskot, og alle hendes klassekammerater i 2.Y på Herstedlund Skole nemlig t-shirts og klistermærker med cykelbien på.

    Over 100 bud på en ny maskot
    Over 100 børn tegnede på årets Børnefestuge deres bud på en ny cykelmaskot i tegneteltet  på festpladsen. Den lille konkurrence udspringer af arbejdet med kommunens sundhedspolitik Sundt Liv Sammen og Børneliv i Sund Balance. Og Melissas tegning af en lille fin cykelbi blev udvalgt til at blive Albertslund Kommunes helt egen cykelmaskot, som nu altså allerede har cyklet sig vej til t-shirts og klistermærker.

    Den nye maskot er, ifølge sundhedskonsulent Christina Skriver Klenø ligesom Albertslunds egen cykelsang ”På stierne i Albertslund”, et forsøg på at skabe positiv opmærksomhed om det at cykle, fordi det er sundt for både børn og voksne – og miljøet. Det skal samtidig minde os alle om, hvor fantastiske cykelrammer Albertslund har – ikke mindst med vores unikke stisystem, hvor cyklister i lang udstrækning er separeret fra den hårde trafik med biler og lastbiler.

    I Albertslund har vi flere kilometer cykelsti end veje. Og så er Albertslund ifølge forskerne i transportlab danmarksmestre, når det handler om byer, hvor flest børn cykler i skole. Det gør de nemlig i Albertslund.

    Så jo jo – Albertslund er og bliver en cykelby. Nu også med sin helt egen cykelbi!

    CYKELUDSTILLING PÅ RÅDHUSET
    Hvis du er nysgerrig og vil se cykelbien fra Albertslund, er der i oktober en lille cykel-udstilling på Albertslund Rådhus, hvor du bl.a. selv kan få fingrene i et klistermærke med den fine cykelbi. Så kom endelig et smut forbi rådhuset – og naturligvis gerne på din cykel.  

     

     

    Sidst opdateret: 7. oktober 2022